Beutazási karantén Angliában

Több mint 4 hónappal az első koronavírusos-eset után szigorítanak a britek. Jövő héttől új karanténszabályok kerülnek bevezetésre az Egyesült Királyság területére külföldről beutazók számára.

Mik az új karanténszabályok?

Június 8-tól akár repülővel, akár komppal, akár autóval érkezünk az Egyesült Királyság területére, 2 hétre karanténba kell vonulnunk, valamint meg kell adnunk azt a címet a hatóságoknak, ahol a következő 14 napban elérhetők leszünk.

Minden beutazó köteles a brit kormányzati oldalon található kérdőívet kitölteni még az Egyesült Királyság területére történő beutazás előtt.

A kitöltött űrlapot nyomtatott, vagy elektronikusan elmentett formátumban a hatóságok kérésére fel kell tudni mutatni. 100 GBP helyszíni bírság lehet a jutalma annak, aki nem adja meg a kért adatokat, illetve nem tölti ki az űrlapot.

Ezt követően meglepetésszerűen megjelenhetnek a megadott címen a brit hatóság emberei, hogy ellenőrízzék, valóban ott vagyunk-e, betartjuk-e a kéthetes karantént. Várhatóan az emberek egyötödét ellenőrízni fogják.

Ha nem tartjuk be az előírt karantént, vagy nem találnak meg bennünket a hatóság emberei a megadott címen, akár 1000 fontos bírságra számíthatunk. A rendőrség értesítésén kívül kirívó esetekben büntetőeljárást is indíthatnak, de ki is toloncolhatják a szabályszegőket az országból.

Mi az oka az új karanténszabályok bevezetésének?

A kormány célja, hogy ezekkel az intézkedésekkel minimálisra csökkentse az esélyét annak, hogy egy újabb, pusztító koronavírus-hullám söpörjön végig az országon. Szeretnék elkerülni az NHS további leterhelését, ugyanakkor a lakosság egészségét védik.

Remélik, hogy az új karanténszabályok bevezetése megakadályozza a koronavírus-fertőzés más országokból való ismételt behurcolását az Egyesült Királyságba. A szabályokat háromhetente felülvizsgálják, hogy hatékonyak, és szükségesek-e.

Kikre nem vonatkoznak az új karanténszabályok?

Mentességet élveznek

  • A közúti árufuvarozók,
  • Az orvosok és az egészségügyi szakemberek,
  • Azok a betegek, akik tervezett orvosi kezelésre érkeznek az országba,
  • Az ország területén átutazó, átszálló utasok (belső határellenőrzés nélkül),
  • Bárki, aki Írországból, a brit Csatorna-szigetekről, vagy a Man-szigetről érkezik,
  • A szezonális mezőgazdasági dolgozók abban az esetben, ha önállóan, elszigetelve dolgoznak,
  • Azok az emberek, akik az Egyesült Királyságban élnek, de, akiket a munkájuk hetente legalább egyszer külföldre szólít.

A mentességgel kapcsolatos további részleteket a brit kormány ide vonatkozó oldalán találtok itt, a beutazási karanténról itt olvashattok hiteles infókat.

About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .