Az embereket arra kérik, hogy ne utazzanak, mert vasúti és metrósztrájk okoz „maximális fennakadást”

A Munkáspárt azzal vádolja a kormányt, hogy blokkolja a sztrájk leállítására irányuló megoldást, hogy „támogassa a megosztottságot”

A vasúton és metrón utazóknak azt tanácsolják, hogy a héten ne utazzanak, mivel a sztrájkok „maximális fennakadást” okoznak a közlekedési hálózatban.

Nagy-Britanniában a vasútvonalak felét leállítják, míg a Vasúti, Tengerészeti és Közlekedési (RMT) szakszervezet tagjai június 21-én, kedden, 23-án, csütörtökön és szombaton, június 25-én tömeges akcióba lépnek a fizetések, az állásleépítések és a munkakörülmények miatt.

Azokat az utasokat, akiknek utazniuk kell, a Network Rail (NR) arra kéri, hogy „tervezzenek előre”.

Nem fognak személyszállítási járatok kiszolgálni olyan városokat, mint például Penzance Cornwallban, Bournemouth Dorsetben, Swansea Dél-Walesben, Holyhead Észak-Walesben, Chester Cheshire-ben és Blackpool, Lancashire.

Skóciában sem Glasgowból, sem Edinburghból északra nem közlekednek személyvonatok.

A sztrájknapokon nyitva tartó vasútvonalak közé tartozik a West Coast Main Line Londonból Skóciába olyan városokon keresztül, mint Birmingham és Manchester.

Az utasszállítások száma a szervezett fellépés három napja alatt várhatóan körülbelül 4500-ra korlátozódik, szemben a szokásos 20 000-rel.

A vonalak csak reggel 7.30 és 18.30 között lesznek nyitva, vagyis a járatok a szokásosnál később indulnak és korábban fejeződnek be.

Az RMT vasúti sztrájkjának három napján a London Overground és az új Elizabeth vonal is csökkentett járatokkal közlekedik.

A vonatüzemeltetők felszólították az utasokat, hogy sztrájknapokon csak szükség esetén, vagy egyáltalán ne utazzanak vasúton.

A sztrájkot követő napokon csak körülbelül 12-14 ezer szolgáltatás fog működni.

Ennek az az oka, hogy a jelzőőrök és az irányító személyzet nem dolgoznak azokban az éjszakai műszakokban, amelyek a sztrájknapokon kezdődnének el, így a vonatok a szokásosnál akár négy órával később indulnak el a telephelyről.

Az NR vezérigazgatója, Andrew Haines elmondta, hogy a „felesleges” sztrájkokat úgy időzítették, hogy „maximális zavart okozzanak”.

Haines úr elmondta, hogy megbeszéléseket folytattak az RMT-vel, de nem haladtak olyan messzire, mint remélte.

Steve Montgomery, a Rail Delivery Group iparági testületének elnöke elmondta: „A Network Rail-lel együttműködve az a tervünk, hogy a lehető legtöbb szolgáltatást futtassuk, de elkerülhetetlenek lesznek a jelentős fennakadások, és a hálózat egyes részein nem lesz szolgáltatás. így az utasoknak gondosan meg kell tervezniük utazásaikat, és ellenőrizniük kell a vonatidőket.”

Az RMT főtitkára, Mick Lynch levélben fordult Grant Shapps közlekedési miniszterhez és Rishi Sunak kancellárhoz, és sürgős személyes megbeszélésekre szólított fel, mondván, egyértelmű, hogy a Pénzügyminisztérium „kicsinálja”, és nem engedi, hogy a vasúti munkáltatók tárgyalásos megegyezésre jussanak a szakszervezettel. .

Lynch a minisztereknek írt levelében azt is elmondta: „Valójában az elmúlt hetekben a szakszervezet tárgyalt a kormánnyal, de a kormány nem volt jelen.”

Az NR cáfolta a szakszervezet azon állítását, hogy a Pénzügyminisztérium megakadályozta volna a megállapodás megkötését.

Eközben a Transport for London (TfL) „erősen arra biztatta” az embereket, hogy ne utazzanak a londoni metrón június 21-én, kedden az RMT és a Unite tagjai 24 órás munkabeszüntetése miatt.

A TfL közölte, arra számít, hogy aznap az összes metróvonalon súlyos fennakadás lesz vagy akár nem is lesz szolgáltatás, és másnap reggel 8 óra előtt nem indulnak járatok.

Újabb sztrájkokra lehet számítani a vasútnál, mivel a Közlekedési Alkalmazottak Szövetsége (TSSA) – amely az állomások munkatársait képviseli – újabb sztrájkszavazatokat hirdetett szerdára.

A miniszterelnöki kérdések során Sir Keir Starmer megvádolta Boris Johnsont, hogy a sztrájkokat fenn akarja tartani, hogy „megosztottságot okozzon”.

A Munkáspárt vezetője nem kritizálta az RMT-t a szervezett fellépés miatt, de azt mondta: „Én nem akarom, hogy a sztrájkok folytatódjanak, de [Johnson úr] igen.

„Azt akarja, hogy az ország leálljon, hogy ő közben a zavarosban halásszon.”

Johnson azzal vádolta a Labourt, hogy az RMT „oldalán” áll, és hozzátette: „Mi az utazóközönség oldalán állunk”.

A sztrájkokról szóló vita során Shapps úr azt mondta, hogy a sztrájkok „teljesen értelmetlenek”, mivel azt mondta, hogy a közlekedési dolgozók fizetésének befagyasztása a végéhez közeledik.

Louise Haigh árnyékszállítási miniszter azzal vádolta a kormányt, hogy „egy rakás felbujtó”, és azt mondta, hogy a miniszterek szítják a vitát.

A vita után 293 igen szavazattal, 15 ellenében, 278 fős többséggel elfogadták azt a kormányindítványt, amely elítélte a sztrájkot, és felszólította a szakszervezeteket, hogy folytassák a tárgyalásokat a munkaadókkal.

Tizenhárom munkáspárti képviselő szavazott az indítvány ellen, köztük Jeremy Corbyn volt munkáspárti vezető – jelenleg független képviselő – és a zöldpárti képviselő, Caroline Lucas.

Exit mobile version