Az 5 legjobb nyári zenei fesztivál

A 80-as években a nyár a vidéki nagyiról szólt. A 90-es években a vándor-, építő-, és az úttörőtáborról, aztán lehet, hogy cserediák voltál Hollandiában. Az elmúlt évtizedekben minden megváltozott, ha nyár, akkor fesztivál. Csak Magyarországon legalább 10 szuper, nemzetközi fesztivál lesz idén is. Elmondjuk, hogy melyik az az 5 legjobb nyári zenei fesztivál amit semmiképp nem szabad kihagynod, még Angliából sem.

Fesztivál, minden hétvégén!

Ha idén nyáron a legkisebbektől (hívhatjuk őket feltörekvőnek is) a legnagyobbig az összes fesztiválra el akarnál jutni, akkor nemcsak nem emlékeznél végül 2018-ra (azért lássuk be, hogy a fesztiválok nem arról szólnak, hogy színjózanon gekkók életét figyeled meg egy erdészházban), hanem egyetlen percet sem lennél otthon, júniustól majdnem szeptemberig.

Igaz akkor részt kellene venned a Deja vu Fesztiválon éppúgy (ez egy retrobuli lesz amiből annyi van mint égen a csillag) mint a Hadikultúra, és Military-n is, de a VéNÉgyen is ott lennél. Ott lehetsz, de segítünk, mondjuk az öt legjobbat.

Az 5 legjobb magyar fesztivál

Szerintünk a VeszprémFest az ötödik. A Veszprém Fesztet a veszprémi várban rendezik meg, és ilyenkor az egész (egyébként nem túl nagy) város felbolydul. Kis híján többen érkeznek a fesztiválra, mint amennyi az állandó lakosok száma. A fesztiválban a széles zenei kínálat a legvonzóbb, mert lesz világzene, opera, és klasszikusok is. (Azért is esett be az ötödik helyre, mert egyszerre van a Rozé és Jazz fesztivállal)

A negyedik az EFOTT. A neve egy rövidítés és elvileg az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, ennek megfelelően szupercsinos fiatal főiskolás csajokkal (és kigyúrt jóképű pasikkal) van tele. Idén Velencén lesz júliusban (10-16 között) elég erős fellépőkkel. (Egyébként az EFOTT már 1976 óta létezik, így az egyik legrégebbi zenei fesztivál)

A harmadik helyen nálunk a Volt van (Ha rá akarsz keresni Telekom Volt néven érdemes, de mi csak Voltnak hívjuk) Sopronban tartják idén is, az egyik legnevesebb fesztivállá nőtte ki magát. Lépett itt már fel David Guetta éppúgy, mint az Iron Maiden. Idén is szuper fellépők lesznek, itt lesz a Clean Bandit a Limpbizkit, és a Depeche Mode is vár rád, ha eltöltesz ott pár napot.

Nálunk a Sziget Fesztivál a második, akkor is ha te az első helyre vártad, és most felkapod a fejed, hogyan lehetséges ez. Elmondjuk, bár nem akarjuk kritizálni a Szigetet, de szerintünk túlárazott, talán túl sok a külföldi (ezért már inkább kicsit nekik szól) emellett túlzsúfolt. Ettől még mindig könnyedén beesik a második helyre, de már csak oda. Mivel több színpad van, rengeteg az előadó, milliárdnyi szórakozási lehetőség van.

Persze, ha a Sziget csak a második akkor mi az első, igaz? Máris kiderül: a Sound. Bár sok mém van a Sound-ról, és gyakran felróják azt, hogy a milliomos pasikra hajtó cicababák, és a kigyúrt pasik gyülekezőhelye (és ebben akad is igazság) de mégiscsak Zamárdiban van a Balaton partján, és (ebben a felsorolásban előny) nem akar mindenkinek megfelelni, mert a zenei stílus meghatározza, hogy van-e kedved rajta részt venni.

A 3 legjobb európai fesztivál

Ha megvan az 5 legjobb magyar, akkor érdemes átgondolni mi lehet a 3 legjobb európai zenei fesztivál is, ezért máris mondjuk, hiszen neked Angliából szinte mindegy hova repülsz (hacsak nem a hazai fesztiválra a haverok miatt is jössz).

A harmadik legjobb európai fesztivál szerintünk a Glastonbury Angliában. Idén június végén lesz (tavaly megnyerte az év fesztiválja díjat) olyan fellépőkkel, mint a Radiohead, Katy Perry, Foo Fighters, a Clean Bandit, és még egy tucatnyi sztár. Ha még nem voltál, idén érdemes kinézned.

A második helyre a Sonar kerül: akkor fogod imádni, ha szereted Barcelonát, és biztosra akarsz menni a jó idő / jó csaj vagy pasi / jó kaja hármasban, mert ebben nem fogsz csalódni. A fesztivál különlegessége az, hogy két részre tagolódik a nappalira amikor inkább művészeti programok vannak, és az éjszakaira, amikor a zenéé a főszerep.

Az első (biztos fogtok vitatkozni) a Roskilde Fesztivál. Lehet, hogy még nem is hallottál róla, mert dán, de imádnád, mert Dániában eleve minden kicsit más (igaz az ország drága) és a hippifesztiválból mainstream fesztivállá változott Roskilde megmutatja neked azt, hogy fogsz bulizni évek múlva. Kár, hogy mikor ezt a cikket lezártuk, már sold out – ot ír a honlapjuk.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .