Anglia legszebb karácsonyi vásárai

Európa-szerte egyre nagyobb hagyománya van a karácsonyi vásároknak, egyre több helyen nyitnak meg piacokat advent idején kisebb-nagyobb városok terein. Anglia legszebb karácsonyi vásárai és hangulatos adventi piacainak elérhetőségeit, időpontjait egy kisebb csokorba gyűjtöttük össze.

Ahogy a legtöbb országban, úgy Angliában is számos hangulatos vásárral találkozhatunk a Karácsonyt megelőző időszakban, ahol fűszeres forralt bort kortyolgatva válogathatunk a különféle kézműves sátrak termékei közül. Anglia legszebb karácsonyi vásárai, a legnagyobb kedvencek a következők:

Bath

Az egyik leghangulatosabb vásárt Bath-ban találjuk november 24 és december 11 között, a római fürdő és az apátság mellett. 170 helyi árus lesz majd jelen, akik kerámia- és üvegtárgyakat, ruhákat, játékokat és háztartási tárgyakat árulnak, persze az étel- és italárusok mellett.

Ha megunnánk a vásárlást, korizhatunk egyet a jégpályán vagy játszhatunk éjszakai golfot a közeli Royal Victoria Parkban.

bath-christmas-market
Bath Christmas Market
Birmingham

A legnagyobb német vásárt (persze Németországon és Ausztrián kívül) Birminghamben tartják november 17 és december 29 között. A látogatókat igazi német hangulat fogadja a Victoria téren sörrel, kolbásszal és forralt borral.

Ha már ott vagyunk, ne hagyjuk ki az éneklő rénszarvast a szokásos kézműves vásár mellett.

Német karácsonyi vásár az angliai Birmingham városában

Manchester

Már megnyitott az ünnepi vásár Manchesterben is, ahol a hagyományos német karácsonyi vásár mellett francia témájú és nemzetközi vásárt is találunk egészen december 20-ig.

Vásárolhatunk itt a bonsai fától kezdve belga konyhai eszközökön át akár francia szappant is, és ehetünk a szokásos kolbász mellett spanyol paellát vagy akár magyar gulyást is.

Karácsonyi vásár Manchesterben

Brighton

Brightonban a karácsonyi vásárt ebben az évben a Jubilee Square-en tartják november 18 és december 24 között. A karácsonyi hangulatú kis piac 20 feldíszített faházból áll, ahol vásárolhatunk egyedi ajándékokat.

Az alkotók és árusok a saját otthonukat, műhelyüket is megnyitják a vásárlók előtt három hétvégén, november 26 és december 11 között. Nem csak festmények, ékszerek, képek és kötött áruk között válogathatunk, de még különböző workshopokon, órákon is részt vehetünk. Egyedi ajándéktárgyakat vásárolhatunk közvetlenül a művészektől forralt bort kortyolva, nyugodt környezetben. Idén több mint 50 ház vesz részt a brightoni művészek karácsonyi fesztiválján. A belépés ingyenes. A helyszínekről itt tudtok tájékozódni.

brighton-karacsonyi-fenyek

Leeds

Leeds-ben ismét hagyományos német stílusú vásárt találunk november 11 és december 18 között a Millenium téren. Ebben az évben vasárnaponként élő zenével, gyerekeknek szóló foglalkozásokkal és egy új, alpesi sí bárral, ahol igazi harangjátékot is hallhatunk.

Brighton karácsony

Salisbury

Salisburyben november 24 és december 18 között rendezik meg a karácsonyi vásárt, ahol a Mikulással is találkozhatunk. Meghallgathatjuk a helyi iskolások musical előadásait, valamint december 4-én egy életnagyságú hó gömb előtt fotózhatunk a Frozen karaktereivel.

angol-karacsonyi-vasarok

London

Bőséges a választék a fővárosban is. Találunk karácsonyi vásárt a Leicester Squaren, Southbank Centre-nél, a Tate Modern múzeumnál, de sok más városrész is rendez kisebb-nagyobb karácsonyi vásárt. Én például a közeli Kingstonban levőt látogatom majd meg, ahol szintén hagyományos, forralt boros, kézműves vásárt rendeznek.

Londonban a legnagyobb karácsonyi vásárt a Hyde Parkban találjuk november 18 és január 2 között Winter Wonderland néven. A Winter Wonderland nem csak adventi vásár, hanem téli vidámpark is jégpályával, hullámvasúttal, varázslatos jégkirálysággal és idén először egy jégbárral, ahol még a poharak is jégből vannak. A méltán népszerű téli vidámparktól itt olvashattok bővebben. Mindenkinek kellemes karácsonyi készülődést kívánunk![metaslider id=8796]


Enikő Blitzer
About Enikő 54 Articles
Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.