A Ryanair egyre népszerűtlenebb fapados légitársaság a briteknél

Az Egyesült Királyságban évek óta vezeti a nem túl vonzó “népszerűtlenségi” listát a Ryanair, legalábbis ami a fapados légitársaság kategóriát illeti.

A Which brit közvéleménykutató felmérései szerint a dublini székhelyű fapados légitársaság évek óta vezeti a legrosszabb rövid távon utaztató légitársaság címet.

A gyakori sztrájkokkal, a késésekkel, a járattörlésekkel és a csomagokra vonatkozó, egyre szigorodó és a gyakran változó szabályokkal sem lettek népszerűbbek az utasok körében. Az ügyfélszolgálat színvonalára is több panasz érkezett az elmúlt években.

Minden negyedik utas a kabinok tisztaságát rossznak minősítette, a Which azt is megírta, hogy ha nem akarunk mindenféle bacit összeszedni, inkább kerüljük el a Ryanairt. Hozzátették, amennyiben elkerülni nem tudjuk, vigyünk magunkkal fertőtlenítő gélt, és használjuk szorgalmasan.

A legtöbb esetben a Ryanair gépeken ültették szét azokat az egyébként együtt utazó utasokat, akik nem szerettek volna még több pénzt költeni az utazásukra, és nem foglaltak ülőhelyet.

2017 őszén a Ryanair szinte sokkolta az utasokat azzal, hogy hirtelen bejelentette: Nincs elég pilóta a menetrend-szerinti járatokhoz. Ekkor nagyjából 400 ezer (!) utas kapott olyan levelet, amelyben értesítették, hogy a járatát törölték. Emellett másik 18 millió ember maradt teljes bizonytalanságban, hogy a repülője egyáltalán felszáll-e, vagy sem.

2018-ban a Ryanair dolgozói több alkalommal is sztrájkba léptek. Emiatt számos járatot töröltek, azonban az utasokat elfelejtették kompenzálni. Van, akit 40 e-mail váltás és 170 telefonbeszélgetés után, közel 1 évvel később mégis kompenzáltak. A hölgy ezt csak annak tudja be, hogy elég kitartó volt, és nem adta fel. 2019 nyarának végén a Ryanair pilóták több napon keresztül sztrájkoltak, miután sehogy nem tudták rendezni a nyugdíjakkal és a fizetésekkel kapcsolatos vitás kérdéseket az ír légitársasággal.

A felmérésekben több ezren állították egybehangzóan azt, hogy soha többé nem szeretnének a Ryanair légitársasággal utazni. Egyetlen csillagot kapott az ülések kényelme, a beszállás, valamint az ügyfélszolgálat. Az ételek-italok minőségére a felmérésben részt vevők 49%-a mondta azt, hogy nem érte meg az árát.

Az alacsony elégedettségi mutatók ellenére mégis sokan választják repülőutukhoz a Ryanairt. Ez talán annak is betudható, hogy időközben jelentősen csökkentették a repülőjegyárakat. Hasznos lehet azonban egy kicsit alaposabban körülnézni, majd számolni, és a várható végösszeget összehasonlítani más légitársaságok végső áraival szemben. Egy feladott bőrönddel és egy-két helyfoglalással együtt már nem biztos, hogy az ír társaság szolgáltatása lesz a legkedvezőbb, pénztárcabarát megoldás.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .