A “Nagy Testvér” beleszólhat a vezetésbe. Is.

A sofőrök gyorshajtását megakadályozó eszközök felszerelését tervezik minden új autóba.

Egy jelentés szerint a kormány tervei között szerepel, hogy minden új autóba sebességhatárolót szerelnek fel, hogy az összhangban legyen az új uniós szabályozással.

A miniszterek hamarosan konzultációt jelentenek be számos olyan járműbiztonsági intézkedésről, amelyek riasztást indítanak el, vagy csökkentik a motor teljesítményét, ha a járművezetők túllépnek egy bizonyos sebességhatárt.

Az „intelligens sebességsegítő” néven ismert technológia a GPS-követésen és a járművön lévő kamerák működésén alapszik, és korábban az EU tisztviselői „nagy előrelépésként” jellemezték a közúti biztonság terén.

Craig Mackinlay tory képviselő, a Fair Fuel UK Autósok és Fuvarozók összpárti parlamenti csoportjának elnöke azt mondta „Ez teljesen tönkre fogja tenni a luxusautó-piacot, és úgy gondolom, hogy a sofőrellenes kampánynak nagyon sok aspektusa kerül most előtérbe.

A sebességkorlátozást megszegő járművezetők figyelmeztetése a járműgyártó döntése, amely a motor teljesítményének csökkentésétől a pedál visszanyomásáig terjedhet.

A sofőrök felülírhatják a technológiát, de minden alkalommal, amikor egy autós újraindítja a járművet, az alaphelyzetbe állna. Egyes gyártók, például a Ford és a Citroen már megkezdték a sebességkorlátozó technológia használatát járműveikben.

Edmund King, az AA elnöke azt mondta, hogy az utakon a sebességkorlátozásoknak nagyon pontosnak kell lenniük a digitális rendszerben, hogy ne legyenek problémák.

Azt mondta: „A sebességkorlátozásoknak teljesen pontosaknak kell lenniük, mert az autó ezekre reagál. Ha rossz sebességkorlátozást van megadva a digitális rendszerben, az rossz sebességre lassíthatja az autót, vagy lehetővé teheti, hogy rossz sebességre gyorsuljon.”

A Közlekedési Minisztérium (DfT) közölte, hogy nem hoztak döntést arról, hogy az Egyesült Királyság milyen biztonsági előírásokat fog betartani.

Egy szóvivő hozzátette: „Az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése lehetőséget ad arra, hogy kihasználjuk szabályozási szabadságainkat.

„Jelenleg mérlegeljük az EU általános biztonsági rendeletében foglalt járműbiztonsági rendelkezéseket, és bevezetjük azokat a követelményeket, amelyek Nagy-Britanniának megfelelőek, és javítják a közúti biztonságot.”

Exit mobile version