A főügyész szerint az iskoláknak nem kell transznemű tanulókat befogadniuk

A főügyész szerint az iskoláknak Angliában és Wales-ben  nem kell figyelembe venniük a gyerekek nemi vágyait.

Suella Braverman szerint az iskolák úgy kezelhetik azokat a tanulókat, akik transzként azonosítják magukat, mintha születési nemük lennének, mivel a 18 éven aluliak törvényesen nem változtathatnak.

A főügyész, Suella Braverman azt mondta, az iskoláknak a jelenlegi jogszabályok értelmében nem kell befogadniuk azokat a gyerekeket, akik nemet akarnak változtatni.

A kormány formális iránymutatást dolgoz ki az iskolák számára a nemi diszfóriával és a transzneműnek vallott gyerekekkel kapcsolatban.

A Timesnak adott interjújában Braverman QC elmondta, hogy a törvény kimondja, hogy a 18 év alattiak nem változtathatják meg törvényesen a nemüket, így az iskolák minden tanulójukat születésük neme szerint kezelhetik. Kijelentése Angliára és Walesre vonatkozna.

A Fareham konzervatív képviselője azt mondta: „18 éven aluliak nem kaphatnak nemi elismerési bizonyítványt, 18 éven aluliak pedig nem változtathatnak törvényesen. Tehát ismét, az iskolákkal összefüggésben szerintem még világosabb. Az a fiúgyermek, aki azt mondja egy iskolában, hogy transz lány, hogy nő szeretne lenni, jogilag még fiú vagy férfi. Az iskoláknak pedig joguk van ekként kezelni őket a törvény értelmében.

„Nem kell azt mondaniuk, hogy „Rendben, megengedjük, hogy megváltoztasd a megszólításodat, vagy szoknyát viselj, vagy lánynéven nevezd magad.”

Braverman, akit 2020 februárjában neveztek ki főügyésznek, hozzátette, hogy szerinte a tanároknak „sokkal határozottabb álláspontot” kell felvenniük a kérdésben, és azt állította, hogy egyes iskolák „megkérdőjelezhetetlen megközelítéssel” ösztönzik a nemi diszfóriát.

A főügyész arról is beszélt, hogy a lányok vécéi és öltözői külön védelemmel kell legyenek ellátva, mint biztonságos terek, ha felmerül a forgatókönyv, hogy egy férfinak született gyermek szeretné ezeket használni.

Azt mondta: „Azt mondanám az iskolának, hogy nem kell megengedniük, és hogy ne engedjék be azokat gyereket a lányvécékbe.”

Braverman hozzátette, az egyenlőségi törvény „nagyon fontos, egynemű kivételeket” tartalmazott, amelyek olyan tereket védenek, mint a lányok WC-je és öltözői.

Exit mobile version