A brit ösztöndíj igénylése

Korábban esett már szó az angliai egyetemekről és magáról a felvételiről. Írtam a diákhitelről is, mint finanszírozási lehetőség, azonban nem árt figyelembe venni az ösztöndíjakat sem. Akad olyan, amellyel akár a teljes megélhetés is fedezhető és egyáltalán nem visszafizetendő.

A számba vehető brit ösztöndíjak iskolánként eltérőek lehetnek, épp ezért a legkézenfekvőbb, ha ennek az iskola honlapján nézel utána. Nagyon sok lehetőség áll rendelkezésre az európai diákok számára, ám ez is teljesen intézménytől függő. Minél nagyobb, sikeresebb vagy híresebb egy iskola, annál jobbak az esélyek egy nagyobb összeget kínáló támogatásra.

Az adott ösztöndíjak nem csak szükség vagy érdem alapján nyerhetőek el. Nagyon széleskörű a kritériák sora, így múlhat a szüleid bevételének összegén, de akár a lakhelyedtől függően is.

Nagyon fontos, hogy a jelentkezési lapot figyelmesen töltsd ki és semmiképp ne szerepeljen rajta olyan információ, ami a legkisebb mértékben is eltér a valóságtól. Jobbik esetben elveszítheted a támogatást, rosszabb esetben – ha utólag derül ki a füllentés – , akár vissza is fizettethetik veled a már átutalt összeget.

Arra sem árt odafigyelni, hogy egyes esetekben az ösztöndíj egyéves lejárta után megújítható az. A határidőket viszont nagyon komolyan veszik, szóval nem éri meg késlekedni a papírmunkával. És ezt a tanácsot nem csak erre az esetre vonatkozóan érdemes megfogadni.

Mint sok esetben az egyetemi jelentkezés során, itt is sokat számít, hogy mikor nyújtod be a jelentkezést. Minél előbb, annál nagyobb esélyekkel indulsz, szóval, ha teheted, ne várd meg a határidő lejártát.

Hasznos linkek:

Felhívja a figyelmet például arra is, hogy esetleg a jelentkező Facebook profilját sem árt kicsit rendbe szedni, mert megeshet, hogy azon keresztül próbálnak majd több információhoz jutni, ami akár a döntés végkimenetelét is befolyásolhatja.

A brit ösztöndíj igénylése

Ám érdemes más cikkek után is nézni az oldalon, mert nagyon hasznos tudnivalókkal lát el.

  • Az ösztöndíjak útmutatója -> A linkre kattintva egy kis szösszenet található, mely nagyon jól leírja, mik a különbségek az egyes támogatások között.
  • The Complete University Guide -> A korábbi cikkekben már találkozhattok az oldallal és, mint említettem is, itt minden megtalálható. A link alatt hosszan kifejtve olvashatsz a támogatások rendszeréről.
  • Scholarship Search -> Egy szintén nagyon hasznos oldal, amelyet magán a UCAS oldalán találtam. Hasznos tippek és keresőprogram egy helyen.
  • Scholarship Positions -> Mint majd a címből is láthatod, ösztöndíjak egész sorának gyűjteménye a következő, melyre magyar diákok alkalmasak lehetnek az Egyesült Királyságban.
  • Education UK -> A már szintén többször említett oldalon is találtam egy hasznosnak mondható linket az ösztöndíjakról. S ha már az oldalon jársz, érdemes megnézni pár hasonló cikket is a Scholarships and money témában, hogy teljesen képbe kerülj.

A brit ösztöndíj igénylése és az angliai egyetemi pénzügyi támogatások legfontosabb tudnivalói röviden ezek lennének.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .