7 lélegzetelállító látnivaló Angliában

Anglia szép. Te is biztosan tudsz mondani legalább 5 olyan helyet, amit szeretnél megnézni amikor ide jössz (vagy ha itt laksz). Mi most extrém különös módon összegyűjtöttük, és sorrendbe raktuk neked a 7 legjobb helyet Angliában. Olvasd el mi az, amit mindenképpen meg kell nézned.

Így lett kész a lista

Az lett volna a legkönnyebb, ha összeszedünk a netről infókat, és az ezerkettőszázadik cikkben leírjuk, hogy ez a 7 dolog az, amit mindenképp meg kell nézned Angliában. Ennél még jobb lett volna, ha valaki fizet nekünk legalább egyért.

De egyik sem történt meg, ehelyett elolvastunk sok cikket, átnyálaztunk sok infót, és egy kompakt megoldást adunk neked: egy – összesített – listában azokat, amit tényleg érdemes megnézned. Máris mutatjuk.

Isle of Skye

7: Isle of Skye

Máris megleptünk, mert a mi listánkon a hetedik egy egyébként nem túl nagy skót sziget. Azért került ide, mert egyszerűen lenyűgöző a borotvaéles sziklával, a csodás (még az angliainál is zöldebb) füvével, a lagúnáival, és a kis templomaival.

Skye szigetét egyébként nagyon szeretik a turisták, de nálunk – Magyarországon – mégis kicsit elfeledett. (A sziget azért is különös, mert, ha Görögország partjainál lenne, az egyik leglátványosabb csodasziget is lehetne.)

Hadrian’s Wall

6: Hadrian’s Wall

Ezt a falat Észak-Angliában találod, az egyik tengerparttól egészen a másik tengerpartig húzódik, kettészeli az országot. A világörökség része, még a római légiósok építették.

Azért, hogy ne okozzon csalódást (mint sok Kínába látogatónak a kínai nagy fal) a falat úgy képzeld el, hogy nagyjából 4 méter magas, legtöbb helyen 2-3 méter széles.

Nem, ahogy a kínai nagy fal sem, ez sem látszik a világűrből, de ha Angliában laksz akkor mindenképpen meg kell nézned, és érdemes tudnod, hogy azért építették, mert a faltól északra a gonosz kelták laktak.

Cornwall

5: Cornwall

Kihagyhatatlan. Ha az előbb északon voltunk, most délre megyünk: Nagy-Britannia legdélibb pontja, amelyik  végeláthatatlan hegyeiről, csodálatos (oké, angliai szinten) klímájáról és arról is híres, hogy hiába tökéletesek az adottságai, itt van Anglia egyik legszegényebb része. Ha ott vagy menj el Kerrier-be, mert az lesz Anglia legdélibb pontja.

4: Brit kocsmák

Na, csak belecsempésztünk egy másik meglepetést is. Nem tehetünk róla, de szerintünk a brit kocsmák kifejezetten jók, hiába nőnek ki a földből gombamód a designer kocsmák, és az elegáns klubok.

Ha igazi multikulti környezetben szeretnél meginni egy sört, vagy egyszerűen csak csendben szemlélődnél, az angliai kocsmákat nem szabad kihagynod.

Liverpool

3: Liverpool

Ha nem is vagy a csapat szurkolója akkor is érdemes elutaznod Liverpoolba, de meg kell ígérned valamit: a legtöbb liverpooli látogató szerint Liverpool egyenlő Beatles de ez hülyeség. Szóval, ha ellátogatsz oda, akkor felejtsd el a Beatlest (úgysem tudod) és érezd Liverpoolt.

Stonehenge

2: Stonehenge

Oké, már vártad (és akkor mi lesz az első, igaz?) Azon túl, hogy egyszer tényleg ott kell állnod, úgy tedd meg, hogy felejts el mindenféle misztikus hókuszpókot, és gondolj arra, hogy ahol állsz, ott már 10 000 éve is emberek laktak, ettek, éltek, és szerettek.

Egyébként Stonehenge-ből annyit veszel el magadnak amennyit akarsz, mindenesetre lélegzetelállító élmény lesz.

London

1: London

Múzeumok. Focistadionok. Kocsmák. Érdekes emberek. A világ egyik legmultikulturálisabb városa London, szerintünk minden egyes pillanatát imádni fogod.

Annyira mozgásban van, olyan gyorsan változik, hogy szinte mindig akad valamilyen látnivaló, amit még nem láttál, vagy amit érdemes újra megnézni. London a város, ahol soha nem lehet unatkozni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .