5 helyszín Londonban, ahol a fizetésednek jó helye lesz!

Mindenek előtt érdemes tudni rólam, hogy a vásárlás számos szenvedélyem egyike. Bármibe is fogok bele, azt szeretem szenvedéllyel, kitartással és kellő precizitással elvégezni. A vásárlás is ilyen nekem. Küldetés, kaland és üdülés egyszerre. Küldetés, mert nincs egy göncöm se amit felvehetnék, kaland mert… a fenébe is, jártatok ti már női részlegen 70 %-os leárazás idején?

Majd a nap végén, mikor végre haza érek és ledobhatom magamról a tonnákat nyomó szatyrokat, rituálé szerűen szaggatom le a címkéket a szerzeményekről és már csak látványuk gyönyöre felér egy héttel a Bahamákon…

Kicsit túlzásnak tűnhet és ezzel talán ki is érdemeltem a „boltkóros” címkét, de ez a kis hibám ihlette meg a következő cikket. Szóval Hölgyeim és Uraim, hadd mutassam be London top 5 pénz szórásra legalkalmasabb helyszíneit:

OXFORD STREET
Oxford_Street

Ha nekem valaki azt mondja, „London”, az első, ami eszembe jut, biztosan az Oxford Street. Európa leglátogatottabb vásárló utcájáról beszélünk, évi 200 millió látogatóval. Az utca majdnem 2 km-en át csaknem 300 üzlettel várja a költeni kívánókat. Számos étterem áll rendelkezésre szusszanásként két üzlet között. Designer darabok, világmárkák, a nagybetűs DIVAT tipikus lelőhelye. Itt található Selfridges & Co, a boltkórosok mennyországa egy lélegzetelállítóan szép épületbe rejtve.

Rengeteg márka, avagy a bőség zavara mellett lehetőség van személyes vásárló igénylésére minimum £2000 fejében. Valamint a The Wedding Shopban úgynevezett Wedding List-et is kreálhat a jegyespár nászajándék ötletként, csak mint a filmekben. Ám ha a pénztárcánk nem is az Armanira van méretezve, rengeteg középkategóriás üzlet található a nagy nevek mellett.

Személyes kedvenceim a River Island, Debenhams, Bershka és nem utolsó sorban a Primark. A Primarkról ódákat tudnék zengeni, annyira eszméletlen, hogy milyen minőséget szolgáltatnak az oly alacsony áraikkal szemben. Szóval nem kell félni a puccparádétól, irány az Oxford Street Londonban!

REGENT STREET
1024px-2008-12_London_Regent_Street_Lights

A több mint 2 km-es szakaszon nyúló utca otthona olyan világmárkáknak, mint Liberty, Hamleys, Apple, Burberry, Anthropologie, J.Crew és Aquascutum. Évi 70 milló turista fordul meg itt és mintegy 20.000 embernek nyújt munkahelyet.

A kikapcsolódni vágyókat stílusos kávézók, éttermek és bárok várják, mint Hawksmoor vagy Aqua Spirit. Érdekességképp még annyit, hogy az Apple kidobott már egy appot is Regent Street néven, mely személyre szabható, így kalauzolhat el téged az üzletek, éttermek, s bárok rengetegében.

JERMYN STREET
Shop_interior_of_John_Lobb,_bespoke_shoe_and_bootmaker,_88_Jermyn_Street,_London

St James’s szívében található és London egyik legelegánsabb, a történelmi értékeket képviselő pontjaként tartjuk számon. Szinte visszarepít 1664-be, mikor II. Károly engedélyt adott St Albans Grófjának, Henry Jermynnek, az utca kialakítására a St James’s Palace közelében.

Helyet nyújt London legjobb szabóinak, bőráruinak, élelmiszer- és borkereskedőinek, éttermeinek, szállodáinak és művészeti galériáinak. Bár eredetileg a gentleman divat központjaként üzemelt, ma már teret nyert a női divat is. Megtalálhatók a leghíresebb eredeti márkák, mint Benson & Clegg vagy John Lobb, művészien kidolgozott, egyedi lábbelik, luxus parfümök, antik tárgyak.

Érdekesség, hogy John Lobbnál nem csupán kész cipőket lehet vásárolni, lehetőség van az úgy nevezett Bespoke cipő vásárlására is. Egy pár cipő elkészítésére átlagosan 50 órára és egy magasan képzett szakemberre van szükség. Az ügyfél választja a modellt, az orr alakját, a bőrt, a sarok magasságát és bármit, ami egy cipőn személyre szabható.

Ezt két időpont követi, mikor az ügyfél ellenőrizheti a részfolyamatokat, majd a harmadikon az utolsó próbát követően kézbesítik az illető saját John Lobbját. A leghasznosabb információkkal is ellátják az ügyfelet, miként gondozza személyre szabott cipőjét, hogy aztán évekig tökéletesen szolgálhassa.

Ezek a cipők méret nélküliek, teljesen személyre szabottak és tökéletesen csak arra a személyre illenek, akiről a méretet vették. Ám John Lobb kész cipői sem kispályások, ugyanis a mintegy 190 lépéses folyamatot magasan képzett szakemberek végzik a saját kezükkel, mely heteket vesz igénybe páronként. Összegezve: a Jermyn Street képes akárkiben felébreszteni a régimódi úriembert.

BOND STREET

Három szóval tudnám jellemezni ezt az utcát: extravagáns, luxus, piszok drága. Az utcát két részre bontották, így lett a déli oldal az Old és az északi a New Bond Street. A Fortune szerint a világ 10 legdrágább vásárló utcái közül a 8. helyen áll a New Bond Street.

Ha az előző három utca még nem elégítette volna ki teljesen igényeidet vagy esetleg egy lemeríthetetlen kártyával rendelkezel, itt a helyed, ugyanis Burberry, Louis Vuitton vagy Tiffany igazán szívesen állnak rendelkezésedre pár ezer font fejében.

Ám, ha nem is pénzt költeni, de érdemes ellátogatni a Bond Streetre, ha valaki szereti az eleganciát, az antik tárgyakat, a leghíresebb tervezők munkáit vagy a művészetet. Igazán szemet gyönyörködtető látványt nyújt az oda látogatóknak, így nem éri meg kihagyni.

WESTFIELD
Westfield_London_028

Európa legnagyobb bevásárló központja a következő, mely körülbelül 300 üzlet és 70 étterem otthona. Több mint 40 exkluzív márka, edzőterem, bárok egy tető alatt. Ha mindez nem lenne elég, Európa legfejlettebb mozija nyújt szórakozást az ide látogatóknak.

Olyan világmárkákkal találkozni, mint Gucci, Louis Vuitton, Prada, Tiffany & Co., Burberry vagy Jimmy Choo. „The Village” második emeletén egy úgynevezett „Personal Styling” keretein belül akár az egész ruhatáradat is felfrissítheted egy stílustanácsadó segítségével, amire 700 divatmárka áll rendelkezésedre.

Persze a luxus mellett középkategóriás üzletek tömkelege vár tárt karokkal minden ide látogatóra. A hosszan elnyúló teraszokon jobbnál jobb éttermek sorakoznak fel, szinte már az illatoktól jól lehet lakni, ha a bőség zavarától nem tudnánk választani. A hab a tortán, hogy nem csak egy hanem két Westfield is elérhető London városában. Westfield London néven White Cityben található az egyik és Westfield Stratford City néven nyílt 2011-ben Stratfordban a másik. 

Végezetül pedig, emelem kalapom a Robert Bird Group előtt, ugyanis már az épület egymagában is lenyűgöző. Tökéletesen megfelel egy egész napos kikapcsolódásra. Szóval ennyit London top 5 shopping célpontjáról. Fel a túrabakanccsal, elő a pénztárcákkal és kalandra fel!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .