10 tipp az újévi fogadalmak betartásához

 TransferWise
Ma van az újév első napja. Ilyenkor sokan vissza tekintenek az elmúlt évre és átértékelik életük néhány döntését. Az újév a nagy fogadalmak ideje is egyben. Ha tavaly nem sikerült sem az újévi fogadalom betartása, sem a „hétfőtől újra belevágok” ilyenkor ismét megfogadjuk, hogy leszokunk a dohányzásról, idén tutira lefogyunk, megszabadulunk a stressztől és több időt töltünk a szeretteinkkel. A kőkemény valóság azonban sajnos az, hogy tíz emberből csak egynek sikerül elérnie a kitűzött célokat. Ez nem túl jó hír, de praktikus tippjeink betartásával neked is sikerülhet.
10 tipp az újévi fogadalmak betartásához:
  1. Kezdésnek csak 1 fogadalomra koncentrálj. Garantáltan nagyobb lesz a siker, ha egyszerre csak egy dologra összpontosítasz és ebbe fekteted minden energiádat. Nem elég, ha csak gondolsz a fogadalmadra. Fogalmazd meg és írd le a konkrét célodat.
  2. Tervezz előre. Ha fogyni szeretnél, tervezz meg előre 1 heti vagy 1 havi étlapot – akár bevásárló listával és receptekkel együtt – így könnyebb lesz véghez vinni a tervet.
  3. Próbálj ki valami újat. Ha a tavalyi terv nem vált be, nyilván valamit rosszul csináltál. Reális és elérhető célokat dolgozz ki. Például az „új szakmát tanulok” helyett fejleszd tovább a meglévő képesítésedet. A „világot látok” helyett iktass be az életedbe több rövidebb utazást.10 tipp az újévi fogadalmak betartásához 1
  4. Gondold át, hogy neked mi az igazán fontos. Ne sodródj a tömeggel. Légy őszinte magadhoz. Ez a te életed, amiből neked is csak 1 van.
  5. A tervet bontsd le több kisebb lépésre. Legyen konkrét és időben mérhető. A konkrétan megfogalmazott célok könnyebben betarthatóak és egy idő után napi rutinná válnak.
  6. Gondoskodj olyan környezetről, ami segíti és nem akadályozza a terveid megvalósítását. Beszélj a terveidről a családodnak és a barátaidnak. Remélhetőleg több támogatást fogsz így kapni és kisebb az esélye, hogy feladod. Kerüld a negatív embereket és inkább olyanok társaságát keresd, akik inspirálnak, ösztönöznek a céljaid elérésében.
  7. Írj egy hosszú, részletes listát arról, hogy az életed hogyan fog megváltozni ha elérted a célodat. Gyakran olvasgasd.10 tipp az újévi fogadalmak betartásához
  8. Minden apró lépés sikeres teljesítésekor jutalmazd meg magadat valamivel. Így lesz elég motiváció egész idő alatt.
  9. Vezess naplót arról amit csinálsz. Írd le a sikereket és a részeredményeket, mert ezek előre visznek és bátorítanak, hogy jó úton haladsz. Így könnyen nyomon tudod követni a fejlődésedet ami segíthet átvészelni a nehezebb időszakokat.
  10. Apróbb bűnözések esetén ne add fel az egészet teljesen. Ne hagyd, hogy a kis botlások visszatartsanak hiszen ez nem jogosít fel arra, hogy felhagyjunk a célunk követésével. Tanuljunk a hibáinkból de ne álljunk el a céljainktól.

A régi, berögzült szokások megváltoztatása eleinte meglehetősen kényelmetlen folyamat lehet, de erőfeszítés nélkül nincs siker. Megfelelő előkészítéssel s egy kis odafigyeléssel 2017-ben te is sikerrel teljesítheted az újévi fogadalmakat és legyőzheted önmagadat. Az egyetlen személy, aki képes igazi változást hozni az életedbe, te magad vagy.

S végül ne feledd: Az érdemi változás időt vesz igénybe. Kitartást és sok sikert kívánunk mindenkinek!


 TransferWise
Rita Somlai
About Rita 137 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben a nemrégiben otthonomként választott ország felfedezése mellett legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.