10 olcsó, élhető város Nagy-Britanniában

Magas fizetések és kedvező megélhetési költségek Nagy-Britanniában? Nem lehetetlen. Edinburgh nyerte el a megtisztelő legélhetőbb brit város címét 2015-ben. Ezzel hivatalosan is a legjobb hely, ahol élhetsz az Egyesült Királyságban a skót főváros. No de melyik a 10 olcsó, élhető város Nagy-Britanniában?

A lakóhely kiválasztása alapvetően nem könnyű döntés Angliában sem. Több szempontot is mérlegelnünk kell, ezek között általában a munkalehetőség és a bérleti díjak szerepelnek első helyen. Ugyanakkor mindenki gyönyörű környezetben, nyugalomban és kényelemben szeretné élni a mindennapjait. Fontos a közbiztonság, s nem csak a gyermekes családok számára.

Az uSwitch több tényezőt is figyelembe vett, mint például az átlagos jövedelem, a foglalkoztatási arány, élelmiszer költségek, üzemanyag költségek, az internet sebessége és a lakásbiztosítás árai. Összességében 26 különböző nézetből vizsgálta meg a városokat. A legjobb, legélhetőbb tíz várost mutatjuk nektek:

10. Inverclyde, East Renfrewshire and Renfrewshire

A foglalkoztatási arány 72%, ebből 46% dolgozik teljes munkaidőben. Az átlagos heti bruttó jövedelem £ 495,87.

Gyors internet, alacsony helyi adók és alacsony megélhetési költségek a jellemzők. Egy 2 szobás lakást már havi 375 fontért bérelhetünk.

Inverclyde, East Renfrewshire and Renfrewshire
Inverclyde, East Renfrewshire and Renfrewshire
9. York, North Yorkshire

A városban igen bíztató a foglalkoztatási ráta, a lakosság 73%-nak van munkája és ebből 43% teljes munkaidőben dolgozik. Az átlagos heti jövedelem £ 485,10.

A benzin és az élelmiszerárak alacsonyak. Havi 525 font körül bérelhetünk egy 2 hálószobás apartman lakást.

York, North Yorkshire
York, North Yorkshire
8. North Lanarkshire

A lakosság 71%-a foglalkoztatott, ebből 54% a teljes munkaidőben dolgozók aránya. A heti átlag jövedelem £ 489,40.

Olcsó autóbiztosítás, alacsony benzin- és élelmiszerárak, 97%-os mobiltelefon jel lefedettség és jónak mondható internet sebesség a jellemző. 2 hálószobás lakást már havi 290 fontért bérelhetünk.

North Lanarkshire Council
North Lanarkshire Council Headquarters
7. Darlington

Íme néhány statisztika arról, hogy miért kaphatta meg Darlington a 7. legjobb címet: Meglehetősen magas a foglalkoztatási arány, 72%. A munkavállalók 46%-a dolgozik teljes állásban. A várható élettartam kis mértékben meghaladja az országos átlagot, 78 év a férfiak és 82 év a nők esetében.

A heti átlag jövedelem £ 480,20. Az élelmiszer költségek alacsonyabbak, mint bármely más a listánkon szereplő város esetében. 2 hálószobás lakást vagy házat már havi 300 fontért bérelhetünk.

Darlington
Darlington
6. Berkshire

A délkelet-angliai megye lakosai 616,58 font heti átlagos jövedelemmel rendelkeznek. A lakás vételi árak magasak, a bérleti díjak is.

Ugyanakkor, ha figyelembe vesszük London közelségét, nem mondható rossznak. Havi 695 fontért bérelhetünk egy 2 hálószobás lakást a körzetben.

Reading, Berkshire
Reading, Berkshire
5. South Lanarkshire

Úgy tűnik, hogy a skóciai Dél-Lanarkshire lakosai is minőségi élettel büszkélkedhetnek. Rendkívül jó a foglalkoztatási helyzet, 73% a foglalkoztatott.

A lakosok 48%-a teljes munkaidőben, 35-45 közötti óraszámban dolgozik. Az átlagos bruttó heti jövedelem £ 531,90. Az ingatlan vételi és bérleti árai is alacsonyak. 2 hálószobás lakást már 300 fonttól bérelhetünk havonta.

Strathaven, South Lanarkshire
Strathaven, South Lanarkshire
4. Northumberland

Lenyűgöző tengerpartok, alacsony élelmiszerárak, valamint a 4. legalacsonyabb bűnözési ráta az egész országban. A magas várható élettartamnak köszönhetően a biztosítási díjak nagyon alacsonyak.

A bérleti díjak nagyon alacsonyak, mi már havi 250 fontért is találtunk 2 hálószobás lakást.

Northumberland, UK
Northumberland
3. Hertfordshire

Az egész Egyesült Királyság területén a legjobb foglalkoztatási statisztikai adatokkal büszkélkedhet Hertfordshire. A megye nagy része London vonzáskörzetébe tartozik. A lakosok 78%-a dolgozik, ebből 43% teljes munkaidőben.

A régióban a legmagasabb a rendelkezésre álló jövedelem, a heti £ 550,21 jóval meghaladja az országos átlagot. A bérleti díjak magasak, havi 700 fontért találtunk kiadó 2 szobás lakást.

Hertfordshire
Hertfordshire
2. Solihull

A foglalkoztatás mértéke 74%, ebből 45% a teljes munkaidős alkalmazott. Az élelmiszer költségek átlag alatt mozognak. 99%-os mobil jel lefedettség, az internet sebessége kitűnő.

A bruttó heti jövedelem átlagosan £ 519,40, amely jelentősen meghaladja az Egyesült Királyság területén szokásos átlagot. Havi 550 font körül már lehet találni 2 hálószobás kiadó lakást.

Solihull
Solihull
1. Edinburgh

Skócia fővárosa, Edinburgh hivatalosan is a legjobb, legélhetőbb város Nagy-Britanniában. Miközben a munkanélküliség országos probléma volt, Edinburgh-ben viszonylag alacsony a munkanélküliségi ráta. 74% foglalkoztatott, ebből 51% teljes munkaidőben dolgozik.

Alacsony bűnözési ráta, gyors internet, megfizethető megélhetési költségek, magas fizetések jellemzik. Az élelmiszerárak, a benzin, a biztosítás árai jóval az Egyesült Királyságban szokásos árak alatt mozognak. 2 hálószobás lakás havi 550 fontért bérelhető.

Edinburgh, Scotland
Edinburgh
About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .